gegužės 24, 2013

10 MITŲ APIE SPORTO TRENIRUOTES

Sportuoti, sportuoti ir dar kartą sportuoti! Iš paskutinių jėgų ir iki pergalingos pabaigos, kad vos per pora savaičių pakerėtumėt aplinkinius nauja figūra! Tačiau toks režimas baigiasi tik karčiu nusivylimu. Šias ir kitas klaidas, deja, daro ne tik naujokai.
Apkūniems žmonėms reikia sportuoti ilgiau, negu liekniems.
Iš tikrųjų kilogramai negali būti kriterijumi, kiek turėtų tęstis ir kokio intensyvumo turėtų būti treniruotė. Juk kuo žmogus apkūnesnis, tuo daugiau kalorijų sporto metu jis netenka. Dviratininkas, sveriantis 55 kg, per minutę sudegina maždaug 5 kcal, o sveriantis 110 kg per tą patį laiką sudegins apie 10 kcal.
Riebalų sankaupos tirpsta tik ilgų cardio treniruočių metu.
Iš tikrųjų kur kas efektyvesnis būna treniruotės su intervalais, kurių esmė – krūvių kaitaliojimas. Iš pradžių 3 – 5 min. sportuojama greitu tempu, tuomet atsipalaiduojama. Laiko sugaištama mažiau, o rezultatas – tas pats. Negalima atmesti ir pratimų su svoriais naudos: jie pagerina medžiagų apykaitą.
Jeigu per vakarėlį leidote sau pasmaguriauti kaloringais užkandžiais, kitą dieną prie treniruotės reikia pridurti 20 min. aerobikos.
Jeigu žmonės taip elgtųsi, aerobikos užsiėmimai tikrai užtruktų. Tokiu atveju geriau koreguoti ne treniruotės trukmę, bet jos intensyvumą.
Geriausia, kad didelio intensyvumo treniruotės būtų rytais.
Iš tikrųjų viskas priklauso tik nuo jūsų. Pelėdos jokiais būdais nesutiks keltis auštant ir dar kankinti save fiziniais pratimais. Vyturiai, atvirkščiai, vakare aptingsta ir jaučia nuovargį. Taigi treniruočių laiką geriausia derinti prie savų paros ritmų. Beje, manoma, kad geriausias laikas sportuoti yra nuo 14 iki 18 val. Rytais ir prieš miegą organizmo nereikėtų apkrauti.
Treniruotis galima mūvint bet kokią liemenėlę. Svarbiausia, kad ji gerai prilaikytų krūtis.
Iš tikrųjų ne visai taip. Tamprūs drabužiai padės išvengti tokių nemalonumų kaip šokinėjančios krūtys ir strijos. Tačiau tradicinis apatinis trikotažas tam netinka. Idealiausias variantas – sportinės liemenėlės iš specialių „kvėpuojančių“ medžiagų, kurios puikiai prilaiko kūno formas.
Kuo anksčiau po gimdymo pradėsite sportuoti, tuo greičiau susigrąžinsite buvusias formas.
Iš tikrųjų pirmuosius du mėnesius po gimdymo patariama rinktis mažo ar vidutinio intensyvumo pratimus, kad širdies susitraukimų skaičius neviršytų 120 kartų per minutę. Krūvius didinti reikia pamažu. Neišsigąskite, jeigu jums įprastų krūvių lygį pasieksite tik po pusės metų.
Tinkamai pasirinkus lieknėti padedančias piliules, sportuoti nėra būtinybės.
Iš tikrųjų tai netiesa. Staigus sulieknėjimas gali sukelti rimtų problemų, įskaitant hormonų pokyčius organizme. Be to, vartodamos tokias piliules, jūs netenkate 60 proc. raumenų ir tik 40 proc. riebalų masės. Apskritai, lieknėti reikia protingai.
Sportuojant su kardiotreniruokliais, labiau reikia pasitikėti savo pojūčiais.
Iš tikrųjų pojūčiai gali būti apgaulingi. Geriau pasitikėkite ne savo pojūčiais, o širdies ritmo monitoriais. Tik šiuo atveju galima padidinti savo ištvermę ir atsikratyti antsvorio, nepakenkiant savo sveikatai. Krūvis turi sudaryti 50 – 75 proc. jūsų maksimalių galimybių.
Kuo daugiau laiko skiriama aerobikai, tuo geriau.
Aerobika iš tikrųjų degina riebalų sankaupas, tačiau mokslininkai pastebėjo, kad po valandos tokių treniruočių organizmas pereina prie raumenų masės. Užuot tirpdinęs riebalus, jis pradeda deginti amino rūgštis. Jeigu norite, kad jūsų raumenys neprarastų stangrumo, aerobika užsiimkite ne ilgiau kaip 45 minutes.
Sulieknėti galima greičiau, jei sportuojama tuščiu skrandžiu.
Iš tikrųjų viskas atvirkščiai. Pirma, jūs neturėsite jėgų, o tai pakenks jūsų treniruotės efektyvumui. Antra, pasportavus tuščiu skrandžiu, padidėja tikimybė, kad po treniruotės prisikirsite kaloringo maisto.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą