gruodžio 06, 2012

**PRATIMAI KRŪTINEI

Ketvirtas pratimas:  atsigulk ant nugaros, kojas sulenk per kelius, kad pėdos tvirtai remtųsi į žemę ir praskėsk jas kiek plačiau nei pečių linija. Paimk į rankas svarmenis, sulenk alkūnes taip, kad svarmenys atsidurtų ties pečiais. Atlenkinėk alkūnes, iškeldama svarmenis į viršų ir vėl grįžk į pradinę padėtį. Pratimą kartok 10-15 kartų.

Penktas pratimas: atsigulk ant nugaros, kojas sulenk per kelius, kad pėdos tvirtai remtųsi į žemę ir praskėsk kojas pečių plotyje. Paimk svarmenis į rankas. Rankas ištiesk į šonus, o tuomet sulenk per alkūnes. Dabar kelk abi rankas tiesiai, tuomet suglausk svarmenis, vėl juos praskėsk ir nuleisk rankas, kad grįžtum į pradinę padėtį. Pratimą kartok 10-15 kartų.

Šeštas pratimas: atsigulk ant nugaros, kojas sulenk per kelius, kad pėdos tvirtai remtųsi į žemę ir praskėsk kojas pečių plotyje. Paimk svarmenis ir rankas iškelk tiesiai sau virš galvos. Atlenkinėk rankas sau už galvos, kol jos pasieks žemę ir vėl grįžk į pradinę padėtį. Pratimą kartok 10-15 kartų.

Septintas pratimas: atsigulk ant nugaros, kojas sulenk per kelius, kad pėdos tvirtai remtųsi į žemę ir praskėsk kojas pečių plotyje. Paimk svarmenis ir rankas iškelk tiesiai sau virš galvos. Atlenkinėk rankas sau už galvos, kol jos pasieks žemę, o tuomet rankas praskėsk į šonus, kol svarmenys pasieks klubus (tarsi pieštum aplink save ratą). Pratimą kartok 10-15 kartų.