lapkričio 27, 2012

TVIRTOS KOJOS

Tvirtos kojos - moters pasididžiavimas. Graži figūra - siekiamybė. Sportas suteikia geros nuotaikos. Sujunkime viską į vieną ir nustebinkime visus dailiu kūnu!

Kadaise vadintas laiveliu, šis pratimas puikiai veikia nugarą ir dubens raumenis. Pratimą kartokite 20-30 kartų.
Dubens kėlimas puikiai veikia vidinius kojų raumenis ir nugarą. Pratimas tinkamas visiems, kas skundžiasi nugaros skausmais. Pratimą kartokite iki 25 kartų. 
Pasistiebimai puikiai veikia išorinius ir vidinius kojų raumenis, gerina laikyseną. Pasistiebimus darykite iki 50 kartų. 
Įtūpstai. Senas, geras ir labai efektyvus pratimas visoms, kurias kankina per stambūs klubai ir prasta laikysena. Būdamos tiesia nugara, pratimus kartokite iki 25 kartų vienai kojai. 



Šiame video visi pratimai paaiškinti itin aiškiai ir suprantamai.
1 pratimas: pritūpimai. Kojos pečių plotyje, nugara tiesi, rankos prieš save. Pratimą darome 30 sekundžių. 
2 pratimas viršutinei kojos daliai. Tiesiai stovime ant vienos kojos, tuo tarpu kitą koją per kelį sulenkiame - ištiesiame. Pratimą darome pusė minutės. Po to tą patį atliekame su kita koja, taip pat pusė minutės.
3 pratimas: pasispardymas. Nugara tiesi, kojos pečių plotyje ir viena koja spyriame atgal ir tiesiame į šoną, vėl pakartojame tą patį. Koja per kelį turi būti sulenkta. Kad jaustumėtės stabiliai, ranka galite pasilaikyti už kėdės ar stalo. Kiekvienai kojai skirkite 30 sekundžių.
4 pratimas: sukryžiavimas. Stovime ant vienos kojos, o kitą koją tiesiame šiek tiek į šoną ir į priekį, kad šiek tiek susikryžiuotų su kita koja, kaip matote filmuke. 30 sekundžių vienai kojai, 30 sekundžių kitai kojai.
5. pratimas: pritūpimai ir mostai. Šis pratimas sujungia kelis į vieną: padarome negilų įtūpstą ir tada vieną koją tiesiame į šoną, tada vėl įtūpstas ir tiesiame kitą koją į šoną. Ir taip - pusė minutės. Arba galite pusė minutės įtūpstą kombinuoti su viena koja, ir dar pusė minutės su kita koja.
Šie penki pratimai - puikus kompleksas visoms, norinčioms sustiprinti savo kojas. O jei atliksite absoliučiai visus pratimus iš filmuko, nauda bus dviguba.

klipas !!!