rugpjūčio 19, 2012

„ TAVO KMI*-TAVO NUOSAVAS KMI yra idealus“ A.G


Daktarai teigia,kad moterims rekomenduojamas KMI dydis yra 18-23, vyrams 20-25. Tačiau ar tai sudaro mums vienokį ar kitokį diskomfortą? Na užbrėžti tam tikri rėmai „ Moteris turi būti nedaugiau tiek ir tiek, o vyrai gali būti tiek ir tiek“ . Dar ir pati iki vakar dienos manau tupėjau tuose narvuose, kad negaliu viršyti to 23,tačiau kas man jaunai? Fu. Netikęs klausimas. Tačiau jeigu aš jausčiausi gerai ir su 24, tiesiog mano kūnas gerai gyvena ir taip, kodėl aš turėčiau laikytis kažkokių durnų rėmų? Nesakau,kad ir toliau nesedėsiu įsprausta kaip peliukė mažam narvelį tarp skaičių 18 ir 23, tačiau manau reikia labaiu mylėt savo kūną ir nesiekt to standarto,kokio jis niekada negalės pasiekt.Tačiau mano atvėju ar su skaičiais ar be, kūnas jaučiasi puikiai, kartais pasportavus daugiau (padidinus ryškiai krūvį) atsiranda trumpalaikis raumenų skausmas, arba pradedant kokį naują pratimą,kuris reikalauja daugiau pastangų. Ach taip, KMI,nuo to ir prasideda merginų badavimai, perdėtas sportavimas, savęs nekontroliavimas. „ Šiandieną nevalgysiu ir sportuosiu“ Na,ok,gali pirkt sau karstą ir susirast vietą kur prigulsi, nes protingi žmonės taip nedaro. Norint sveikai gyvent, reik sveikai maitintis ir maitintis pakankamai,kad užtektų medžiagų organizmui,nes aktyviai sportuojant, tų medžiagų daugiau reikia. Na, o kaip standartai 60/90/60. Nei viena nenorėjo įtilpt į šiuos rėmus?Na gal Dievas nedavė krūtinės, jos tikrai nepripumpuosi, o ir kojinės greit pasimatys, arba davė užpakaliuką, gi dalies nenusipjausi nepaskolinsi merginai be krūtinės. GALIMAS variantas, bet dabar jis atmestas,kaip ir atmestas KMI.
Pakalbėjus su asmenine „ dietologe“ (raudonplaukė Aleksandra) supratau,jog svarbu ne skaičiukai sugalvoti kažkokio bukapročio, o savijauta.




*KMI- kūno masės indeksas, tai rodiklis, pagal kurį matuojama ar žmogus yra nutukęs, ar turi antsvorio, ar jo svoris normalus ar jis jo turi per mažai. Formulė : svoris (kg) padalintas iš ūgio (m)² 

Jeigu kažkas įdomu,ar norit paklaust : www.ask.fm galit manęs ieškot ten, arba facebooke:)
Greta





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą